انزوای بین‌المللی رژیم صهیونیستی با کسب قدرت راست افراطی-راهبرد معاصر
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

انزوای بین‌المللی رژیم صهیونیستی با کسب قدرت راست افراطی

با توجه به اظهارات مقام‌های راست‌گرا در کابینه نتانیاهو به نظر می‌آید هدف غایی آن‌ها تبدیل قدس به پایتختی یهودی برای رژیم صهیونیستی است. در چنین شرایطی لازم است امت اسلامی با عبور از دولت‌های محافظه‌کار واکنشی جدی در برابر این طرح صهیونیستی نشان دهند و جلوی اشغال کامل نخستین قبله محمدی را بگیرند. تشدید پاسخ از سوی جهان اسلام می‌تواند همچون سدی محکم در برابر روند عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر قدس عمل کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۹ - ۱۹ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 09
کد خبر: ۱۶۷۱۷۳

انزوای بین‌المللی رژیم صهیونیستی با کسب قدرت راست افراطی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ با پیروزی بنیامین نتانیاهو در انتخابات اخیر رژیم صهیونیستی، یکی از افراطی‌ترین کابینه‌های تاریخ این رژیم تشکیل شد. جریان راست افراطی به ریاست بتصلائل اصموطریچ و ایتامار بن گویر ۱۴ کرسی کسب کرد و نقشی پر رنگ در کسب قدرت مجدد نتانیاهو داشت. نکته کلیدی در کابینه جدید رژیم صهونیستی واگذاری وزارت امنیت داخلی و وزارت «توسعه نقب و جلیل» به بن‌گویر (سیاست مدار ضد عرب) و تعیین سیاست‌های امنیتی کرانه باختری به دست اصموطریچ بود.


واگذاری این پست‌ها به دو چهره افراطی کابینه به معنای افزایش تنش و شکاف عرب- صهیونیست در سرزمین‌های اشغالی و حرکت تدریجی جامعه عرب‌های داخل‌ خط سبز، کرانه باختری و نوار غزه به سمت انتفاضه سوم است. اقدام اخیر بن گویر در یورش به مسجدالاقصی و محکومیت بین‌المللی آن نشان دهنده ایجاد فرصتی بی‌بدیل برای محور مقاومت در راستای محکومیت حقوقی، رسانه‌ای و اخلاقی کابینه جدید رژیم صهیونیستی در مجامع بین‌المللی و افکار عمومی جهان است.


سه‌شنبه گذشته ایتامار بن گویر، وزیر فاشیست و تندروی کابینه نتانیاهو با عبور از خط قرمز مسلمانان و جامعه جهانی، حدود یک ربع در محوطه مسجدالاقصی حاضر شد و به حریم این مکان مقدس اهانت کرد. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با محکومیت هتک حرمت مسجدالاقصی به وسیله عضو کابینه نژاد پرست رژیم صهیونیستی گفت: هرگونه هتک حرمت مکان های مقدس فلسطین مصداق نقض مقررات بین‌المللی و توهین به ارزش‌ها و مقدسات مسلمانان جهان است و با واکنش ملت‌های مسلمان مواجه خواهد شد.

پس از این اقدام تحریک آمیز، چین و امارات برای ارجاع موضوع به شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست تشکیل جلسه دادند


وی افزود: بیت‌المقدس یکپارچه، پایتخت همیشگی و ابدی کشور فلسطین است و هرگونه هتک حرمت مکان های مقدس فلسطین ازجمله مسجدالاقصی مصداق نقض مقررات بین‌المللی و توهین به ارزش‌ها و مقدسات مسلمانان جهان است.

 


پس از این اقدام تحریک آمیز، چین و امارات برای ارجاع موضوع به شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست تشکیل جلسه دادند. آمریکا، اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب نیز واکنش‌های مشابهی نشان دادند و این اقدام تحریک آمیز وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونسیتی را محکوم کردند. محکومیت سراسری تل‌آویو، آن هم در روزهای ابتدایی تشکیل کابینه نتانیاهو نوید موقعیتی جدید برای تل‌آویو در محیط بین‌المللی را می‌دهد.


در فضای جدید رسانه‌های وابسته به محور مقاومت با همراهی جریان های تجدید نظرطلب در نظام بین‌الملل می‌توانند با هدف قرار دادن روند نژاد پرستی و عرب ستیزی در سرزمین‌های اشغالی، کابینه نتانیاهو را در سازمان‌های بین‌المللی و رسانه‌های جریان اصلی آپارتاید معرفی کنند.


در ماجرای تعرض بن گویر به مسجدالاقصی واکنش دولت‌هایی همچون پادشاهی سعودی و امارات عربی متحده بسیار تعجب برانگیز بود. شیخ نشین‌های حاشیه خلیج فارس که خود پیش قراول عادی سازی روابط با رژیم آپارتاید صهیونیستی بودند، با اتخاذ مواضع ریاکارانه تعرض بن گویر به مسجد الاقصی را محکوم کردند. این در حالی است که اعراب نفت دوست با کنار گذاشتن آرمان قدس ‌و حتی طرح صلح عربی، بدون اخذ هیچ امتیاز راهبردی اقدام به عادی سازی روابط با تل‌آویو و تقویت جریان راست افراطی در این رژیم کردند.


واقعیت آن است که رژیم‌های عربی پس از «توافق ابراهیم» شریک جنایت های تل‌آویو در سرزمین‌های اشغالی، کرانه باختری ‌‌و نوار غزه هستند؛ مگر آنکه در سیاست‌های پیشین خود تجدید نظر ‌‌و نسبت به رژیم کودک کش صهیونیستی اعلام برائت کنند.


بن گویر پس از حتک حرمت به حریم مسجدالاقصی، در اظهار نظری تحریک آمیز اعلام کرد، بار دیگر به این مکان مقدس مسلمانان تعرض خواهد کرد. وعده تعرض مجدد به مسجدالاقصی نشان دهنده برنامه کابینه جدید رژیم صهیونیستی برای تغییر وضعیت حاکمیتی کرانه باختری و قدس شرقی است. لایحه الحاق کامل کرانه باختری به کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) آن هم در زمانی که ایتامار بن گویر مسئولیت وزارت امنیت داخلی و اصموطریچ امور کرانه باختری را برعهده دارد، نشان دهنده بی‌فایده بودن طرح سازمان ملل متحد و طرح اسلو برای توقف تجاوزی‌گری صهیونیست‌هاست.

رژیم‌های عربی پس از «توافق ابراهیم» شریک جنایت های تل‌آویو در سرزمین‌های اشغالی، کرانه باختری ‌‌و نوار غزه هستند؛ مگر آنکه در سیاست‌های پیشین خود تجدید نظر ‌‌و نسبت به رژیم کودک کش صهیونیستی اعلام برائت کنند


با توجه به اظهارات مقام های راست گرا در کابینه «بی بی» به نظر می‌آید هدف غایی آن‌ها تبدیل قدس به پایتختی یهودی برای رژیم صهیونیستی است. در چنین شرایطی لازم است امت اسلامی با عبور از دولت‌های محافظه‌کار خود واکنشی جدی در برابر این طرح صهیونیستی نشان دهند و جلوی اشغال کامل نخستین قبله محمدی را بگیرند. بی‌شک تشدید پاسخ از سوی جهان اسلام می‌تواند همچون سدی محکم در برابر روند عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر قدس عمل کند.


بهره سخن

طرح الحاق کامل کرانه باختری به رژیم صهیونسیتی نه تنها عبور از خط قرمز جهان اسلام، بلکه زیر پا گذاشتن تمامی قوانین و توافقات بین المللی از سال ۱۹۴۸ تاکنون است. در محیط بین‌المللی بیت المقدس به عنوان شهری بین‌المللی شناخته می‌شود که برای پیروان سه دینی ابراهیمی یهودیت، مسیحیت و اسلام دارای تقدس است. تداوم تعرض صهیونیست ها و حرکت به سمت یهودی سازی قدس نه تنها توهینی علیه مسلمانان بلکه زیر پا گذاشتن حقوق مسیحیان جهان نیز به شمار می‌رود.


در چنین شرایطی لازم است ایران به همراه کشورهای اسلامی علاوه بر تسلیح نیروهای مقاومت در نوار غزه (و کرانه باختری)، زمینه محکومیت رژیم صهیونیستی را در رسانه‌ها و سازمان‌های بین‌المللی فراهم آورد. علاوه بر این، تهران باید از فرصت موجود استفاده کند و هزینه پیوستن کشورهای عرب منطقه به قطار عادی سازی روابط را تا حد قابل توجهی افزایش دهد.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار